Heftruck cursus

Gaat u als heftruckchauffeur aan de slag dan vragen de meeste werk- en opdrachtgevers om een heftruckcertificaat. Hiermee kunt u aantonen dat u een heftruck veilig en efficiënt kunt bedienen. Bij HeftruckNederland volgt u een gedegen heftruck cursus en behaalt u snel het heftruckcertificaat.

Heftruck cursussen

Een hef- of vorkheftruck is een magazijnhulpmiddel met een laadcapaciteit van één tot vijf ton. Veiligheid en veilig werken is hierbij erg belangrijk. Om te leren hoe u veilig kunt omgaan met de heftruck biedt HeftruckNederland vier praktijkgerichte cursussen aan:

  • Heftruck Basiscursus;
  • Heftruck Herhalingscursus;
  • Cursus Veilig Werken met de Heftruck;
  • Cursus Veilig Werken met de Heftruck (zelfstudie).

Wij besteden in onze heftruck cursussen, zowel in theorie als praktijk, ruime aandacht aan veilig omgaan met de heftruck.

Heftruck Basiscursus

De Heftruck Basiscursus is bedoeld voor iedereen die een heftruck wil gaan besturen en hiervoor een certificaat nodig heeft of wil behalen. Wij behandelen in deze cursus het omgaan met de heftruck, zoals het belasten, bedienen en besturen. Tegelijkertijd is er ook veel aandacht voor veiligheid. Zo wijzen wij op mogelijke risico’s, door gevaarlijke situaties te schetsen, en leren wij cursisten hoe ze gevaren kunnen herkennen. Klik hier voor meer informatie over de Heftruck Basiscursus.

Heftruck Herhalingscursus

De Heftruck Herhalingscursus is bedoeld voor cursisten die een heftruckcertificaat hebben dat binnenkort gaat verlopen. De theorie is in verhouding een klein gedeelte van de leerstof. In deze opfriscursus schenken we extra aandacht aan het veilig werken en omgaan met de heftruck in de praktijk en geven wij de cursisten veel oefeningen om de behendigheid op de heftruck te trainen. Klik hier voor meer informatie over de Heftruck Herhalingscursus.

Cursus Veilig Werken met de Heftruck (2-daags)

De cursus Veilig Werken met de Heftruck is bedoeld voor iedereen die al ervaring heeft met het bedienen van een heftruck, maar die niet eerder een heftruckcertificaat heeft behaald. Door de bestaande praktijkervaring van cursisten, doorlopen we de leerstof sneller. We besteden in deze 2-daagse opleiding veel aandacht aan de praktijk en dan vooral aan fout aangeleerde handelingen. Klik hier voor meer informatie over de cursus Veilig Werken met de Heftruck.

Cursus Veilig Werken met de Heftruck – zelfstudie (1-daags)

De cursus Veilig Werken met de Heftruck – Zelfstudie is qua inhoud gelijk cursus Veilig Werken met de Heftruck, de theorie dient u echter zelfstandig door te nemen, bij deze 1-daagse heftruck cursus ligt de nadruk op de praktijk. Klik hier voor meer informatie over de cursus Veilig Werken met de Heftruck – Zelfstudie.

Heftruck certificaat

Na het volgen van een van bovenstaande heftruck cursussen testen wij uw kennis door een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt u naast het heftruckcertificaat ook het certificaat voor elektropallettruck en stapelaar. Alle certificaten zijn vijf jaar geldig.

Andere cursussen van HeftruckNederland

HeftruckNederland biedt naast de heftruck cursus ook reachtruck– en hoogwerker cursussen aan. Bovendien kunt u ook deelnemen aan onze cursus Veilig hijsen/aanslaan van lasten, Veilig werken met de elektropallettruck/stapelaar en Veilig werken met de orderpicktruck.

Heftruck cursus volgen

Heeft u een heftruckcertificaat nodig? Maak dan hieronder een keuze uit onze heftruck cursussen:

1 daagse heftruckcursus waarbij u de theorie vooraf thuis of op het werk doorneemt op basis van het heftruck lesboek. Lees meer
€ 249
excl 21% BTW
Bekijk kalender
De cursus Veilig Werken met de Heftruck is voor chauffeurs die wel ervaring hebben met het besturen van een heftruck maar hier nog... Lees meer
€ 349
excl 21% BTW
Bekijk kalender
De Heftruck Basiscursus is bedoeld voor werknemers die geen ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Lees meer
€ 499
excl 21% BTW
Bekijk kalender
De Heftruck Herhalingscursus is voor ervaren heftruckchauffeurs waarvan het heftruckcertificaat is verlopen. Lees meer
€ 179
excl 21% BTW
Bekijk kalender