Heftruckcertificaat

Werkt u als heftruckchauffeur, dan bent u bij wet niet verplicht een heftruckcertificaat te behalen. Met het heftruckcertificaat van HeftruckNederland kunt u echter wel aantonen dat u onze heftruck cursus succesvol heeft afgerond.

Verplichtingen Arbowet

De Arbowet stelt dat u moet beschikken over specifieke deskundigheid. Dat wil zeggen dat u voldoende en goede instructies heeft gehad. U wordt geacht:

  • Uw heftruck goed te bedienen en besturen
  • Geconcentreerd en zorgvuldig te werken
  • Veilige werkmethoden te hanteren
  • Gevaren te herkennen

Het laatste waar u en uw werkgever zich na een ongeluk mee bezig willen houden, is met de verzekering discussiëren over die ‘specifieke deskundigheid’. Het behalen van het heftruckcertificaat is daarom veilig en raadzaam.

Heftruck certificaat

Een heftruckcertificaat behalen is geen kleinigheid. Met de Heftruck Basis- of Herhalingscursus of de cursus Veilig Werken met de Heftruck volgt u een op de praktijk gerichte cursus. Om het heftruckcertificaat te behalen of dit te laten verlengen, moet u het theorie- en praktijkexamen met goed gevolg afleggen. Het heftruckcertificaat is vijf jaar geldig.

Cursusdag inplannen

HeftruckNederland heeft 12 opleidingslocaties door het hele land en alle cursussen worden regelmatig gegeven. U vindt dus altijd wel een trainingslocatie bij u in de omgeving en u hoeft nooit lang te wachten op uw cursusdag. Het heftruckcertificaat behaalt u snel bij HeftruckNederland.

Klik hier voor meer informatie over onze heftruck cursussen of boek direct een cursus via onderstaande cursuskalender!

De resultaten worden geladen...
Legenda
Startgarantie Klik op de datum om
uw cursus te boeken
Filters
Cursus type
Uitvoering
Startgarantie
Filteren
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filters.