Hoogwerker certificaat

Werkt u met een hoogwerker of wilt u dat gaan doen, dan is een hoogwerker certificaat niet verplicht. Met het hoogwerker certificaat van HeftruckNederland in handen toont u echter wel aan dat u over de vereiste deskundigheid beschikt.

Verplichtingen Arbowet

De Arbowet zegt dat u specifieke deskundigheid moet hebben. Hoe deze eruit ziet, zegt diezelfde wet niet. Duidelijk is wel dat deze instructies verder gaan dan ‘instappen en aanzetten’. Er wordt van u verwacht dat u:

  • gezond en ouder bent dan achttien jaar
  • weet wat de gevaren zijn voor uzelf en uw omgeving
  • deskundig bent en aantoonbare instructies heeft gehad
  • bevoegd bent om een hoogwerker te bedienen
  • schriftelijk bent aangesteld door de bedrijfsleiding

Uw werkgever zal u, juist vanwege de risico’s en gevaren, niet zonder meer laten werken met een hoogwerker. Met een hoogwerker certificaat beschikt uw over voldoende kennis en praktijkervaring om de hoogwerker veilig te bedienen. Bovendien weet u waar u op moet letten en heeft u volledige controle.

Hoogwerker certificaat

Met een hoogwerker cursus van HeftruckNederland weet u dat u een gedegen en een op de praktijk gerichte cursus volgt. U kunt zich bij ons inschrijven voor de Veilig Werken met de Hoogwerker of de Hoogwerker Herhalingscursus. Deze opleidingen rondt u af met een theorie- en praktijkexamen. Bij goed gevolg ontvangt u het hoogwerker certificaat of verlengen wij uw diploma. Uw certificaat is vijf jaar geldig.

Cursusdag inplannen

HeftruckNederland heeft 12 cursuslocaties in heel Nederland waardoor u de gewenste opleiding meestal bij u in de omgeving kunt volgen. Bovendien zijn er nauwelijks wachttijden zodat u op korte termijn kunt starten. U beschikt snel over een hoogwerker certificaat met HeftruckNederland.

Klik hier voor meer informatie over onze hoogwerker cursussen of boek direct een cursus via onderstaande cursuskalender!

De resultaten worden geladen...
Legenda
Startgarantie Klik op de datum om
uw cursus te boeken
Filters
Cursus type
Uitvoering
Startgarantie
Filteren
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filters.