Onveilig gedrag grootste risico bij heftrucks

Werken met heftrucks is nog steeds een van de grootste ongevalrisico’s. De Stichting Consument & Veiligheid heeft daarom in samenwerking met bedrijven, werkgevers, werknemers en brancheorganisaties een campagne ontwikkeld rond beschermengel Alerta. Het doel is ervoor te zorgen dat werknemers geen onnodige risico’s nemen rondom heftrucks.

Uit onderzoek van de Arbeidsinspectie in 2009 bleek dat meer dan de helft van de bedrijven, met name in de handels- en transportsector, onveilig werkt met heftrucks. Aanrijdingen met heftrucks veroorzaken de meeste problemen. Gemiddeld overlijden elk jaar vijf mensen na een ongeluk met een heftruck.

De gevaren van het werken met heftrucks zijn over het algemeen goed bekend. Toch worden er, vooral door omstanders, onnodige risico’s genomen. De beschermengel Alerta wijst werknemers op het feit dat men rond heftrucks altijd voorzichtig moet zijn.

HeftruckNederland biedt heftruck cursussen waarin veel aandacht wordt besteed aan veiligheid. Daarnaast leren bestuurders efficiƫnter te werken. Het slagingspercentage bij HeftruckNederland is 98%. Dit komt doordat de docenten veel praktijkervaring hebben en de cursus perfect aansluit op de werksituatie van de deelnemers.

Verbeter nu de veiligheid binnen uw bedrijf en vraag vrijblijvende informatie aan over de heftruck cursus bij HeftruckNederland. Neem contact met ons op via telefoonnummer 070 – 514 64 34 of via email info@heftrucknederland.nl.