Reachtruck cursus

Een reachtruck is een loodzwaar magazijnhulpmiddel voor het verplaatsen van goederen. Veiligheid is hierbij heel belangrijk. Bij HeftruckNederland volgt u een praktijkgerichte cursus waarin u leert hoe u veilig kunt werken en behaalt u snel het reachtruck certificaat.

Reachtruck cursussen

Een reachtruck heeft een hefvermogen tot ruim 2.500 kg, is erg wendbaar en wordt vanwege zijn inschuifbare mast eerder in smalle gangen gebruikt dan een heftruck. Bij HeftruckNederland kunt u vier reachtruck cursussen volgen:

  • Reachtruck Basiscursus
  • Reachtruck Herhalingscursus
  • Cursus Veilig Werken met de Reachtruck
  • Cursus Veilig Werken met de Reachtruck (zelfstudie)

In onze cursussen leert u zowel in theorie als praktijk een reachtruck bedienen.

Reachtruck Basiscursus

De Reachtruck Basiscursus is geschikt voor werknemers die nog geen ervaring hebben met het besturen van een reachtruck. Met gevarieerde oefeningen trainen wij ieders behendigheid. Hierbij komt veilig omgaan met de reachtruck uitgebreid aan de orde. Klik hier voor meer informatie over de Reachtruck Basiscursus.

Reachtruck Herhalingscursus

De Reachtruck Herhalingscursus is een opfriscursus voor chauffeurs die een reachtruck certificaat hebben waarvan de geldigheid eerdaags gaat verlopen. Door de aanwezige ervaring schuilt het gevaar in de dagelijkse routine. De nadruk ligt niet zozeer op bestuurdersbehendigheid. We besteden daarentegen extra aandacht aan veilig omgaan met de reachtruck. Klik hier voor meer informatie over de Reachtruck Herhalingscursus.

Cursus Veilig Werken met de Reachtruck (2-daags)

De cursus Veilig Werken met de Reachtruck is speciaal voor de ervaren reachtruckchauffeur die nog geen reachtruck certificaat behaald heeft. Door de bestaande chauffeurservaring kunnen wij de theorie leerstof sneller doorlopen. In deze cursus ligt de focus dan ook op de praktijk. Wij besteden veel aandacht aan foutief aangeleerde handelingen en geven daarom speciale behendigheidsoefeningen. Klik hier voor meer informatie over de cursus Veilig Werken met de Reachtruck.

Cursus Veilig Werken met de Reachtruck – zelfstudie (1-daags)

De cursus Veilig Werken met de Reachtruck – Zelfstudie is qua inhoud gelijk cursus Veilig Werken met de Reachtruck, de theorie dient u echter zelfstandig door te nemen, bij deze 1-daagse reachtruck cursus ligt de nadruk op de praktijk. Klik hier voor meer informatie over de cursus Veilig Werken met de Reachtruck – Zelfstudie.

Reachtruck certificaat

Al onze reachtruck cursussen sluit u af met een theorie- en praktijkexamen. Slaagt u hiervoor dan ontvangt u het reachtruck certificaat. Wij verlengen uw certificaat, of ontvangt u het reachtruck en heftruckcertificaat. Wij verstrekken daarnaast altijd het certificaat elektropallettruck en stapelaar. Alle certificaten hebben een geldigheidsduur van vijf jaar.

Reachtruck cursus volgen

Verlangt uw werkgever dat u over een reachtruck certificaat beschikt? U kunt dan hieronder de cursus kiezen die u wilt volgen.

1 daagse reachtruckcursus waarbij u de theorie vooraf thuis of op het werk doorneemt op basis van het reachtruck lesboek. Lees meer
€ 249
excl 21% BTW
Bekijk kalender
De cursus Veilig Werken met de Reachtruck is voor ervaren reachtruck chauffeurs zonder reachtruckcertificaat. Lees meer
€ 349
excl 21% BTW
Bekijk kalender
Deze basiscursus is voor iedereen die gaat werken met een reachtruck maar hier nog geen ervaring mee heeft. Lees meer
€ 499
excl 21% BTW
Bekijk kalender
Voor reachtruckchauffeurs waarvan het reachtruck certificaat binnenkort verloopt, organiseren wij de Reachtruck Herhalingscursus. Lees meer
€ 179
excl 21% BTW
Bekijk kalender