Reachtruck certificaat

Een reachtruck certificaat is niet verplicht wanneer u als reachtruckchauffeur werkt. Met het reachtruck certificaat van HeftruckNederland toont u echter aan dat u bekwaam bent en onze opleiding met goed gevolg heeft afgerond.

Verplichtingen Arbowet

Volgens de Arbowet is uw werkgever verplicht om u grondige instructies te geven voordat hij u op de reachtruck laat stappen. Wat deze grondige instructies precies inhouden is onbekend. Voor de Inspecteur van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), voorheen de Arbeidsinspectie, hebben deze instructies echter geen waarde bij ongevallen of incidenten.

Jaarlijks gebeuren er veel reachtruckongelukken. Vaak met blijvend letsel en soms met dodelijke afloop. Het behalen van een reachtruck certificaat is dus geen overbodige luxe. Met een geldig certificaat is het niet zeker dat er nooit ongelukken gebeuren. Daarentegen weet u wel dat u veiliger kunt werken, waardoor u die kans aanzienlijk verkleint.

Reachtruck certificaat

Met het reachtruck certificaat van HeftruckNederland beschikt u over het bewijs dat u een goede en praktijkgerichte opleiding heeft gevolgd en deze met succes heeft afgerond. Bovendien kunt u aantonen dat u de regels en instructies in de praktijk kunt brengen.

U kunt bij ons de Reachtruck Basis- of Herhalingscursus volgen, of de cursus Veilig Werken met de Reachtruck. Deze opleidingen sluit u af met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt u van ons het reachtruck certificaat of verlengen wij dit. Het certificaat heeft een geldigheid van vijf jaar.

Cursusdag inplannen

Op 12 opleidingslocaties kunt u al onze cursussen volgen. Bovendien worden alle opleidingen regelmatig gegeven waardoor u nooit lang hoeft te wachten op uw cursusdag. U behaalt uw reachtruck certificaat snel bij HeftruckNederland!

Klik hier voor meer informatie over onze reachtruck cursussen of boek direct een cursus via onderstaande cursuskalender!

De resultaten worden geladen...
Legenda
Startgarantie Klik op de datum om
uw cursus te boeken
Filters
Cursus type
Uitvoering
Startgarantie
Filteren
Er zijn geen resultaten gevonden voor deze filters.